ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ >> ΛΑΚΩΝΙΑ >> ΝΕΑΠΟΛΗ
Νεάπολη: Είναι η νοτιότερη πόλη της ηπειρωτικής Ελλάδας. Ως θέση επιλέχθηκε αυτή της αρχαίας πόλεως των Bοιών και γι' αυτό το λόγο η Νεάπολη λέγεται και Bάτικα.
Μονεμβασιά: Μόλις 40' από τη Νεάπολη. Η Μεσαιωνική πόλη βρίσκεται κάτω από τον βράχο ο οποίος αποκόπηκε από την υπόλοιπη Λακωνία το 375 π.Χ. ύστερα από ισχυρό σεισμό.
Ελαφόνησος: Βρίσκεται στο άκρο της νοτιοανατολικής Πελοπονήσσου και μόνο 570 μέτρα από την απέναντι ακτή της Πούντα. Ονομαστή είναι η παραλία του Σίμου.
Σπήλαιο Καστανιάς: Βρίσκεται σττην ανατολική απόληξη του Πάρνωνα. Πλούσιο σε πυκνότητα και ποικιλία σχημάτων και χρωμάτων κατατάσσεται δεύτερο στο είδος του στην Ευρώπη.
Κάβο Μαλέας: Βρίσκεται στο νοτιότερο άκρο της Πελοποννήσου. Από το 1860 μ.χ, λειτουργεί φάρος, λευκού σταθερού φωτός 25 χλμ.
Απολιθωμένο Δάσος: Βρίσκεται σττην παράλια ζώνη του Αγ.Νικολάου. Συμπεριλαμβάνεται στον Άτλαντα των Γεωλογικών Μνημείων του Αιγαίου.
Κύθηρα: Το νησί των Κυθήρων ή αλλιώς Τσιρίγο βρίσκεται σε απόσταση 45' από την Νεάπολη με το πλοίο της γραμμής.Είναι ένα ορεινό νησί με πανέμορφες παραλίες.
Λίμνη Στρογγύλη: Yδρότοπος που υπάγεται στην κοινότητα της Ελαφόνησου. Τελεί υπό καθεστώς ειδικής προστασίας (απαγόρευση θήρας).
Τα ανώτερα είναι μόνο λίγα από αυτά που μπορεί να δει κάποιος........κάθε γωνιά είναι μια πρόκληση για εξερεύνηση! 1. ΔΗΜΟΣ ΒΟΙΩΝ ΛΑΚΩΝΙΑΣ
2. ΝΟΜΑΡΧΙΑ ΛΑΚΩΝΙΑΣ
3. ΣΠΗΛΑΙΟ ΚΑΣΤΑΝΙΑΣ